Tyna Maria - Olaszország

Tyna Maria - Olaszország

Fesztiválunk látogatói már megszokhatták, hogy a Gospel fesztivál minden évben bemutatja egy Európában, vagy a tengerentúlon ismert külföldi sztárfellépő műsorát.

Idén triójával Itáliából érkezik egy kitűnő olasz gospel énekesnő Tyna Maria , aki 6 évesen kezdte zenei tanulmányait, de hamar kitűnt egyedi hangjával, mely alapján a fehér bőrű, fekete hölgynek nevezték el rajongói. Színpadi megjelenése, és karizmája több fontos verseny díjazottjává avatta, de rangos nemzetközi szemináriumok hallgatója és előadója is ő.

1993-ban megalapította Black On White kórusát, mellyel II. János Pál pápa tiszteletére is énekelhettek és olyan művészekkel dolgozhattak együtt, mint Rev. K. Davis, Shawnn Monteiro, vagy Cheryl Porter. 

1997 és 2002 között Londonban többször is részt vett a város legfontosabb baptista templomai által szervezett mesterkurzusokon, köztük a világhírű London Community Gospel Choir és vezetőjük Bazil Meade tiszteletes által szervezett szakmai képzéseken.

Azóta már iskolát is alapított, sőt Európában, de talán a világon is egyedüliként használja terápiás célra a gospel zenét. Tyna Mariát a legjobb kortárs keresztény gospel énekesként és karnagyként tartják számon Itáliában, hatalmas kritikai elismerés övezte GOSPEOPLE GENERATION néven ismertté vált projectjét, mely egyesíti a Kortárs Gospel életerejét, az általa közvetített vitalitást, energiákat és a break tánc művészetének kreativitását. Salentoban ehhez hasonló kísérletre korábban sosem volt példa. Tyna és a gospel kultúra viszonya jó és önként választott követendő példa Salentoban kórusok és olyan fiatalok számára, akik új alapokra szeretnék helyezni a belső, lelki életükkel való kapcsolatukat.

Ő maga így foglalja össze arc poetica-ját: " Az utazásom sosem ér véget, mivel tudásunk az Ember belső, lelki életéről végtelen az Ember pedig nem más, mint Jézus.