Signum Együttes

Az együttes Budapesten alakult 1995-ben, amikor a rendszerváltás utáni években egyre több hasonló zenekar kezdte meg működését. A Signum latin szó, jelentése: jel.
A névválasztást az motiválta, hogy az Evangélium szerint nekünk, keresztényeknek egyfajta jelként kell élnünk a világban.
Jelként, hogy felmutassuk az embereknek a jézusi életeszmény nagyszerűségét.

Az együttes zenei stílusára a könnyed, vidám, viszonylag egyszerű harmóniájú dalok jellemzőek. Ez nem zenei igénytelenségből fakad, tudatosan törekszünk a könnyen megjegyezhető, mindenki által énekelhető dallamokra. A szövegek többségükben megszólító, személyes jellegűek. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a minket foglalkoztató problémákon mások is elgondolkodjanak. Hisszük ugyanis, hogy a könnyűzene olyan nyelv, mely nemcsak a fülekhez, a szívekhez is szól.

Zenei szolgálatunk során az ország számos helységébe eljutottunk. Lehetőség szerint minden alkalmat elvállalunk az Evangélium hirdetésére, legyen az budapesti stadion, vagy ötvenfős Baranya megyei kultúrház.

Az együttes dalai négy albumon hallhatók: Ne félj! (1996), Jel vagy (1998), Az édenkert meséi (zenés mesekazetta, 1999), Krisztus a jövőnk (2000)


Kapcsolat: Kindelmann Győző

Telefon: 1/318-6957

E-mail: gyozo@hcbc.hu