Lumen Christi Gospel Kórus - Budapest

Lumen Christi Gospel Kórus

A hazai fekete gospel zene egyik képviselője, a Lumen Christi Gospel Kórus előadásában többek között az Apácashow I-II című filmek betétdalai, illetve tradicionális afro spirituálék átiratai, valamint díjnyertes számok csendülnek fel a kortárs gospel világából. Külön csemegének számít a világhírű gospel énekes-zeneszerző, Kirk Franklin néhány dala a repertoárjukban.

A Lumen Christi Gospel Kórus, melyet fiatal amatõr énekesek és zenészek alkotnak, már 1997 óta működik. Időközben 4 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet. A 2011-ben megjelent legújabb lemezük egy stúdió felvétel, melynek címe JOY, egyúttal a hitvallásuk is. Néger spirituálék alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elő: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

"Gospel kórusunk budapesti kötődésű: székhelyünk a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. A plébánia Közösségi Házában tartjuk heti rendszerességgel a próbáinkat.

2008-ban a Grazi Kórusolimpián ezüst diplomát szereztünk. 2009 őszén Olaszországban a Canto sul Garda nemzetközi kórusversenyen igen értékes ezüst diplomát nyertünk.

A legfrissebb hírek a Lumen Christiről:

Az idén újabb számokkal bővült a repertoárunk, amelyeket örömmel bemutatunk a Gospel fesztivál közönségének valamint játszunk a tavalyi, legújabb lemezünk dalaiból is.

A Lumen Christi Gospel Kórus vezetõje: Gergó Lajos.

Kapcsolat:

+36 20 598 9192

www.lumenchristi.hu