Gyémánt Gospel Kórus - Csákvár

Gyémánt Gospel Kórus - It's Me O Lord (Standing in the need of prayer)
Gyémánt Gospel Kórus - Csákvár

A csákvári illetőségű Gyémánt Gospel Kórus célja, hogy a gospel műfaji sajátosságait, stílusjegyeit és eredetét minél szélesebb körben megismertesse, a műfajjal kapcsolatos ismeretterjesztést szervezettebbé téve színesítse a kulturális életet. Céljaik között szerepel továbbá a határon túli és hazánkban lévő kóruskapcsolatok kialakításában és ápolásában való együttműködés.
A kórus megálmodója és alapítója Palkóné Hufnágel Éva, aki e zenei műfaj iránti elhivatottságából fakadóan hozta össze a  kórust, így nyilatkozott az idei fesztiválmeghívásról: "Megtisztelő érzés, hogy ötödik alkalommal is elutazhatunk és megmutathatjuk mennyit fejlődtünk a kezdetek óta, bár kisebb létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel készülünk évről évre, hogy méltón képviseljük a gospel műfajt és községünket ezen a rangos eseményen. Azért is köszönettel tartozunk a lehetőségért, mert bár nem képzett énekesek lévén, mégis valami egyedit alkottunk azzal, hogy teljesen átlagos, hétköznapi emberekből énekesek váltak azáltal, hogy a zene szeretetével és gyógyító erejével energiát és időt nem sajnálva szeretnénk átadni a közönségnek a bennünk rejlő zeneszeretetet.

A kórus a Gospel fesztivál mellett számos más zenei rendezvényen, fesztiválokon, vigasságokon, egyházi ünnepségeken,  még esküvőkön is fellép. A Heilige Familie Kirche Gospel Kórus meghívására néhány éve Tirolban járt a Gyémánt Gospel, hogy a világhírű Kelly Family frontemberével, Kathy Kellyvel, európai koncertkörútjának egyik állomásán Innsbruckban közösen adjon koncertet.

A kórus email címe: szanisziszi@citromail.hu

A kórus elérhetősége:+36 20 5818767

A kórus honlapcíme:www.gyemantgospel.mindenkilapja.hu

Videók: http://www.youtube.com/watch?v=2t4mSIJzgUg&feature=relmfu
              http://www.youtube.com/watch?v=LNF9rHjAXEY&feature=relmfu